2013. évi IPES konferencia - 2013.08.04-09.

Dilip K. Das az Egyesült Államokban 1994-ben alapította meg a Nemzetközi Rendőri Vezetők Szimpóziumát (IPES), amely bejegyzett non-profit oktatási szervezetként működik. Das professzor az ENSZ emberi jogi tanácsadója, több éves rendőri tapasztalattal rendelkezik, e terület kutatója és oktatója; a Police Practice & Research (PPR) nemzetközi kiadvány főszerkesztője.

Az IPES legfontosabb éves programja a minden évben megrendezésre kerülő négynapos konferencia, amelyen a rendőri szakma speciaális témái kerülnek megvitatásra. Az elmúlt évek találkozóinak témái széles területet öleltek fel a rendőri képzéstől a korrupcióig. A korábbi találkozók helyszíne volt már Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa és Ázsia.

Az IPES 23. éves találkozóját első alkalommal, 2013. augusztus 4-9. között rendezték meg Budapesten, mely rendezvény fővédnök dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr volt. A ‘Globális feladatok napjaink rendőri munkájában’ címmel tartott tanácskozás lehetőséget biztosított olyan nemzetközi érdeklődésre számot tartó témakörök megvitatására, mint a korrupció, számítógépes bűnözés, a terrorizmus globális kihívásai, vagy a rendőrségi munka javításának lehetőségei.

A találkozón 29 ország 102 résztvevővel képviseltette magát. A programok teljesen kitöltötték a találkozó napjait, az előadások szoros ütemezésben követték egymást, így a résztvevőknek lehetőségük nyílt az előadások témáiról formális és informális beszélgetésekre is.

 

IPES 23. éves találkozó képe