Sopronba készülünk

Amint azt Dunakeszin a búcsúzáskor megbeszéltük, nekiláttam a szeptemberi soproni kirándulás megszervezésének.

Arról volt szó, hogy az NVSZ-től lesz a busz. Véleményem szerint jó volna legkésőbb 07:00-kor elindulni Budapestről, hogy 10:00-kor Sopronba tudjatok érni.

A program:

10:00 Érkezés Sopronba. A város határában Tóth István barátommal csatlakozunk a csoporthoz.
10:20 Érkezés a sopronpusztai Páneurópai Piknik emlékhelyhez. A helyszínen rövid tájékoztatót tartok a Páneurópai Piknik történetéről, bemutatom az emlékhelyet.
11:00 Érkezés a fertőrákosi Kőfejtőbe. Kb. 45 perces "laza" séta a kőfejtőben és a barlangszinházban.
12:00 Érkezés a fertőrákosi hajókikötőbe. Behajózás előtt egy pohár házi pálinka, majd indulás a két és fél órás hajóútra. A kifutás után még magyar vizeken egy csendes, nádas területen grill ebéd a hajón. Aki nem szereti a grillt, az hozott anyagból ebédelhet.

A Menü:  1 szelet grillezett hús,
1 db.( kb.20cm.-es ) grillezett kolbász,
1 adag ketcup, mustár, savanyúság, friss házikenyér.

A hajóút teljes ideje alatt korlátlan fehér-, és vörösbor (soproni zenit és kékfrankos) fogyasztás biztosított!!! Antialkoholisták 1-2 üditőt ihatnak. Sörivóknak 1 doboz sör, a továbbiakért fizetni kell. Ugyancsak fizetős a rövid ital fogyasztása is. A hajóút teljes ideje alatt élőzene, tánc! Bátrabbak a mikrofon előtt is megcsillanthatják énektudásukat.

Az ebéd után osztrák vizeken folytatjuk a hajóutat, majd kikötünk Mörbischben ( Fertő-meggyesen ). A kikötőben rövid (kb. 20 perces) sétát teszünk. Lehetőség lesz 1 sör, vagy 1 fröccs, kávé elfogyasztására, illetve a dohányosoknak cigarettaszünet ! (Önköltséges!)

A visszaút alatt érintjük az úgynevezett B0 vízi határjelet, majd megérkezünk a fertőrákosi kikötőbe.

15:00 Borkóstoló egy soproni pincében, vagy belvárosi séta és borkóstoló a Tűztoronnyal szembeni " Gyógygödör" pinceborozóban. Erre a programra kb. 2 órát szánunk, hogy a csoport 17:00 óra körüli időben elindulhasson Budapestre. Természetesen igény szerint későbbre is tehetjük a hazaindulás időpontját.

A költségekről:

  • A Páneurópai Piknik emlékhely látogatása ingyenes.
  • A fertőrákosi Kőfejtőbe a belépőjegy nyugdíjasoknak 1200 Ft/fő, felnőtteknek 1800 Ft/fő.
  • A két és félórás hajóút vendégfogadó pálinkával, ebéddel, korlátlan borfogyasztással, élőzenével, ausztriai kikötéssel együtt 5600 Ft/fő.
  • A délutáni soproni borkóstoló ára még nem tisztázott, el kell döntenünk, hogy melyik lehetőséget választjuk!

El kell döntenünk továbbá a kirándulás napját. Én a hajót szeptember 05.-re, hétfőre foglaltam le, de ez változtatható.

Az iskolakezdés miatt korábbra nem akartam, nagyon későbbre pedig az időjárás miatt nem akartam tenni. Mindenesetre jó lenne minél gyorsabban döntenünk, mert szeptemberre még elég nagy az igény a sétahajózásra.